СКИ Зона Мальовица

*** Мальовица Ви очаква за летни приключения в планината! ***

Актуална информация за писти и съоръжения

Лято в планината

Ако просто мислите къде да прекарате лятната си ваканция, представете си за момент следната сцена: стоите на върха на планината, поемате дълбоко въздух и се наслаждавате на спокойствието и гледката за няколко минути, преди да слезете и да поръчкате разхладителна напитка. Ако тази идея ви накара да се усмихнете, значи лятната ваканция в планината е точно за вас. За тези, които не са решили, ето още няколко причини защо си струва да опаковате туристическите си обувки вместо плажната кърпа.

 

БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА

Близостта до природата е една от основните причини почивката на планина да вдъхновява все повече хора. Особено градските жители търсят баланс в забързаното си ежедневие. Ако сте очаровани от изображения на тюркоазени високопланински езера и спиращи дъха панорамни гледки, просто планувайте пътуване до Мальовица.

Когато няма автомобили или шум надлъж и нашир, а само звуците на природата, вятъра и птиците,  се чувстваме много близо до природата – независимо дали стоим на върха на планината или в подножието. В планината е лесно да се намери спокойствие, както на ума, така и на тялото.

 

АКТИВЕН ОТДИХ

Ако не ви се излежава мързеливо на плажа цял ден, определено можете да изживеете желанието си и да се преместите в планината. Голямо предимство: дори в разгара на лятото температурите в планината са все още приятни.

Разхождайте се и спортувайте на чист въздух всеки ден – какъв страхотен контраст с ежедневието в офиса. За нас планината е като огромна фитнес зала на открито. Сигурни сме, че тук всеки ще намери спорта, който му харесва. Не винаги трябва да има 10-часови пешеходни преходи или енергийни турове с планинско колоездене, но спокойно разходка до езеро или хижа също могат да ви направят щастливи.

Има невероятен брой начини да се активизирате в планината и също толкова много начини да релаксирате. След това можете да презаредите батериите си в уелнес центъра на хотел Мальовица. Лично за нас няма нищо по-хубаво от това вечер да паднем в леглото с натежали крака. Просто се чувстваме живи по време и след преход.

 

ВАКАНЦИЯ ЗА УМА

Движението и близостта до природата действат като антистрес програма за много хора. Не само тялото намира баланс в ежедневието, но и умът. За някои това означава да отделите време за себе си, да изпробвате нови граници и да усетите ендорфините, докато се изкачвате до върха на планината. За другия времето сред природата означава просто да можеш да се изключиш и да създадеш пространство в ума за положителни мисли.