СКИ Зона Мальовица

*** Мальовица Ви очаква за летни приключения в планината! ***

Актуална информация за писти и съоръжения

Забавни летни лагери в планината в курорта Мальовица

След края на най-успешния ски сезон в историята на курорта Мальовица, оттам отправиха покана към всички деца и подрастващи, която важи през цялото лято. По време на лятната ваканция от курорта ще организират детски лагери, започващи всяка неделя от месеците юли и август.

„Лагерът, който организираме, ще се превърне в незабравимо лятно приключение за всяко дете, което ще му остави прекрасен спомен и ще провокира интереса към природата и планината. В продължение на 5 дни участниците ще завържат нови контакти, ще се научат да работят в екип и ще натрупат много знания за природата и планинарството.“ каза Янко Аврамов от курортен комплекс Мальовица.

Предвидените активности в лагера включват леки планински преходи  до близките езера и хижа с опитен планински водач, занимания с квалифициран педагог, весели и образователни игри и много забавления с тролей, пързаляния с туби, скаутски игри и още много други. Предвидено е и посещение на ферма за магарета.

Основната цел на летните лагери е децата да бъдат поставени в нова среда, която ще им покаже невероятната страна на природата. Децата не само ще се забавляват, а и ще научат правилата в планината, както и много за дървесните видове и обитателите и.

Лагерите се провеждат в хотел „Мальовица“. На разположение на децата са база от 100 легла, ресторант, закрита зала за занимания, трасе за тубинг и обширни открити поляни и гори.

„По време на лагерите осигуряваме пълен пансион за всички. Ястията за всяко хранене се приготвят на място с пресни продукти.“ каза Янко Аврамов.

Хотел „Мальовица“ организира фирмени събития, семинари и обучения. За всякакви мероприятия функционира специално пригодена зала, която може да приеме до 60 души, осигурена е и мултимедия.

Курортът Мальовица е разположен сред красивата природа на Рила, само на час и половина път от София. Ресторантът и част от стаите на едноименния хотел предлагат невероятна гледка към връх Мальовица. От началото на зимния сезон в хотела функционира и модерен уелнес център.

Купа Мальовица ски-алпинизъм 2024

Купа Мальовица ски-алпинизъм 2024

На 16 март 2024г., в к.к. Мальовица, бяхме горд домакин на 30-та купа Мальовица 2024 към Държавно първенство по ски-алпинизъм…
Купа Чамкория 2024г.

Купа Чамкория 2024г.

Заедно със Ски Клуб Чамкория имахме удоволствието да бъдем домакини на Купа Чамкория! Състезанието се проведе на Писта Ръждавица, к.к.…
Откриване музей на алпинизма

Откриване музей на алпинизма

На Мальовица отдадоха почит на великите български алпинисти в чисто новия музей в планинската школа. Представителите на Български туристически съюз…